top of page

Ilmalämpöpumppu vertailu 2024 Suomen suosituimmat merkit

Päivitetty: 17. maalisk.


Ilmalämpöpumppu vertailu 2024 Suomen suosituimmat merkit
ilmalämpöpumppu asennus

Ilmalämpöpumput ovat erinomainen ratkaisu Pohjoismaiden vaihtelevaan ilmastoon, tarjoten energiatehokasta lämmitystä talvella ja viilennystä kesällä.

Tässä artikkelissa esittelemme kymmenen parasta ilmalämpöpumppua, jotka on suunniteltu kestämään Pohjoismaiden vaativia sääolosuhteita, arvioimme niiden suorituskykyä, energiatehokkuutta ja muita keskeisiä ominaisuuksia.


Fujitsu Nordic Premium Power ASYG12KHCA/AOYG12KHCAN 

Fujitsu Nordic Premium Power ASYG12KHCA/AOYG12KHCAN -ilmalämpöpumppu on suunniteltu tarjoamaan erinomaista mukavuutta ja tehokkuutta pohjoismaiden vaativissa sääolosuhteissa.Tässä yhteenveto sen tärkeimmistä ominaisuuksista:


1. Lämmitysteho kylmissä olosuhteissa: Laitteen lämmitysteho säilyy tehokkaana jopa -30°C ulkolämpötilassa, mikä tekee siitä erinomaisen valinnan kylmän ilmaston alueille.

2. Energiatehokkuus ja COP: Fujitsu Nordic Premium Power ilmalämpöpumppu tarjoaa korkean SCOP-arvon, joka on leudossa ilmastossa 4,89 ja 5,21, osoittaen sen energiatehokkuutta.


3. Jäätymisenesto-ominaisuudet ja automaattinen sulatus: Vaikka tarkkaa tietoa näistä toiminnoista ei löytynyt, laitteen kyky tuottaa lämpöä erittäin alhaisissa ulkolämpötiloissa viittaa tehokkaisiin jäätymisenestomekanismeihin.


4. Lämmityksen ja viilennyksen monipuolisuus: Laitteessa on sekä lämmitys- että jäähdytystoiminnot, jotka tarjoavat mukavuutta ympäri vuoden.


5. Kestävä rakenne ja materiaalit: Valmistusmaana Japani tunnetaan korkealaatuisista elektroniikkatuotteista, mikä viittaa laitteen kestävyyteen.


6. Älykkäät ohjausjärjestelmät: Laitteeseen on saatavilla lisävarusteena älypuhelinohjaus, joka mahdollistaa laitteen etäohjauksen ja lämpötilan sekä muiden asetusten säätämisen puhelimesta.


7. Sisäyksikön sijoittelun merkitys: Sisäyksikön kompaktit mitat mahdollistavat joustavan sijoittelun erilaisiin tiloihin.


8. Huolto ja ylläpito kylmissä olosuhteissa: Laitteen asennus ja huolto vaativat pätevöityneen ja luvan omaavan asentajan, mikä varmistaa laitteen oikeaoppisen käytön ja huollon.


9. Asiantuntijoiden suositukset ja paikalliset asennusstandardit: Asennuksen suorittavat Tukesin rekisteröimät pätevöityneet asentajat, jotka noudattavat ilmalämpöpumppujen asentamiseen vaadittavia standardeja.


10. Hinta: Tuotteen hinta ei ollut suoraan saatavilla, mutta sijoitus ilmalämpöpumppuun on pitkällä tähtäimellä energiakustannuksia säästävä.

Fujitsu Nordic Premium Power -sarjan ilmalämpöpumput tarjoavat tehokkuutta, mukavuutta ja luotettavuutta Pohjoismaiden olosuhteissa, tehden niistä erinomaisen valinnan kotien lämmitys- ja jäähdytysratkaisuksi. Lisätietoja ja yksityiskohtaisia teknisiä tietoja löytyy tuotteen myyntisivuilta Netrauta.
Midea Xtreme 12 -ilmalämpöpumppu

Midea Xtreme 12 -ilmalämpöpumppu on moderni ja tyylikäs laite, joka on suunniteltu erityisesti Pohjoismaiden olosuhteisiin. Se käyttää R32-kylmäainetta ja sisältää DC-invertteriteknologian, mikä tekee siitä energiatehokkaan vaihtoehdon lämmitykseen ja jäähdytykseen. Sisäyksikössä on vakiona WiFi, mikä mahdollistaa laitteen etäohjauksen.

Tärkeät tiedot Midea Xtreme 12 -ilmalämpöpumpusta:


1. Lämmitysteho kylmissä olosuhteissa: Laitteen nimellislämmitysteho on 3,81 kW, ja se pystyy lämmittämään tiloja jopa -25 °C ulkolämpötilassa. Lämmitysteho voi nousta maksimissaan 7,4 kW:iin.


2. Energiatehokkuus ja COP: Laitteella on SCOP-arvo 4,6 lämmityksessä, mikä viittaa hyvään energiatehokkuuteen. COP-arvo (lämmityksessä) on 3,9, osoittaen laitteen tehokkuutta energian muuntamisessa lämmöksi.
3. Jäätymisenesto-ominaisuudet ja automaattinen sulatus: Vaikka tarkkoja tietoja näistä ominaisuuksista ei löytynyt, laitteen kyky toimia kylmissä olosuhteissa viittaa siihen, että se sisältää toimenpiteitä ulkoyksikön jäätymisen estämiseksi.


4. Lämmityksen ja viilennyksen monipuolisuus: Laitteella on myös jäähdytyskapasiteetti 3,5 kW ja se soveltuu käytettäväksi -10 °C - 46 °C ulkolämpötiloissa.


5. Kestävä rakenne ja materiaalit: Laitteen suunnittelussa on otettu huomioon Pohjoismaiden haastavat sääolosuhteet.


6. Älykkäät ohjausjärjestelmät: Laitteen WiFi-yhteys mahdollistaa etäohjauksen, mikä lisää käyttömukavuutta ja mahdollistaa energiatehokkaamman käytön.
7. Sisäyksikön sijoittelun merkitys: Sisäyksikön mitat ovat 295 mm korkeus, 835 mm leveys ja 208 mm syvyys, mikä mahdollistaa joustavan sijoittelun.


8. Huolto ja ylläpito kylmissä olosuhteissa: Laitteella on ylläpitolämpötilatoiminto, joka mahdollistaa +8 °C ylläpitolämmityksen, pitäen tilat kuivina ja tekstiilit raikkaina.


9. Asiantuntijoiden suositukset ja paikalliset asennusstandardit: Laitteen asennus vaatii pätevöityneen asentajan, jolla on vaadittava e3-lupa kylmälaitteiden asentamiseen.

10. Hinta ja saatavuus: Tuotteiden hinnat ja saatavuus vaihtelevat, joten on suositeltavaa tarkistaa ajantasaiset tiedot jälleenmyyjiltä.


Laitteen ominaisuudet, kuten energiatehokkuus, lämmitysteho ja monipuoliset toiminnot, tekevät siitä houkuttelevan vaihtoehdon Pohjoismaiden ilmastoon. Laitteen modernit ominaisuudet, kuten portaaton invertteriteknologia ja älykkäät ohjausjärjestelmät, tarjoavat käyttäjille mukavuutta ja säästöjä energiankulutuksessa.
Panasonic HZ25 

Panasonic HZ25 Flagship -ilmalämpöpumpun suorituskyky ja ominaisuudet ovat räätälöity Pohjoismaiden vaativiin olosuhteisiin. Tässä katsaus tärkeimpiin tekijöihin, jotka tekevät tästä mallista erinomaisen valinnan:


1. Lämmitysteho kylmissä olosuhteissa: Panasonic HZ25 säilyttää tehokkaan lämmityskapasiteetin myös erittäin kylmissä olosuhteissa, tarjoten vakaa ja luotettavaa lämmitystä jopa -25 °C asti. Laitteen lämmitysteho vaihtelee 3,20 kW:sta aina 7,50 kW:iin, riippuen ulkolämpötilasta.


2. Energiatehokkuus ja COP: Tämä ilmalämpöpumppu ylpeilee A+++ energialuokituksella ja SCOP-arvolla 5,3, mikä osoittaa erinomaista energiatehokkuutta. Korkea SCOP-arvo tarkoittaa, että laite on erittäin taloudellinen käytössä, tuottaen enemmän lämpöä suhteessa käyttämäänsä sähköön.


3. Jäätymisenesto-ominaisuudet ja automaattinen sulatus: Panasonic HZ25 on suunniteltu kestämään Pohjoismaiden kylmiä talviolosuhteita, minkä ansiosta se pystyy estämään ulkoyksikön jäätymisen ja pitämään laitteen toimintavalmiina jatkuvasti.
4. Lämmityksen ja viilennyksen monipuolisuus: Laitteen lämmityskapasiteetti on suunniteltu tarjoamaan vakaa ja luotettava lämmitys jopa alhaisissa lämpötiloissa, mutta se kykenee myös tehokkaaseen viilennykseen kesäaikaan.


5. Kestävä rakenne ja materiaalit: Panasonic HZ25 on suunniteltu kestämään Pohjoismaiden ankaria sääolosuhteita, mukaan lukien lumi, jää ja suola. Tämän varmistavat laitteen laadukkaat materiaalit ja kestävä rakenne.


6. Älykkäät ohjausjärjestelmät: Laitteessa on sisäänrakennettu Wi-Fi-ohjaus, joka mahdollistaa sen etäohjauksen ja seurannan, parantaen käyttömukavuutta ja energiatehokkuutta. Panasonic HZ25 tukee myös ääniohjausta Voice Assistant -teknologian kautta.


7. Sisäyksikön sijoittelun merkitys: Laitteessa on edistynyt teknologia, joka mahdollistaa tarkan ilmanohjauksen sisätiloissa, optimoiden lämmönjakautumisen huoneistossa.


8. Huolto ja ylläpito kylmissä olosuhteissa: Laitteen suunnittelussa on otettu huomioon Pohjoismaiden vaativat olosuhteet, mikä tekee ylläpidosta ja huollosta helpompaa, myös kylmässä ilmastossa.


9. Asiantuntijoiden suositukset ja paikalliset asennusstandardit: Panasonic HZ25 -mallin asennuksessa ja optimoinnissa on suositeltavaa noudattaa paikallisia standardeja ja suosituksia parhaan mahdollisen suorituskyvyn takaamiseksi Pohjoismaiden olosuhteissa.

10. Hinta: Panasonic HZ25 Flagship -mallin hinta alkaa 1.597,00 €:sta valkoisena versiona, mikä tekee siitä kustannustehokkaan ratkaisun energiatehokkuutta ja asuinmukavuutta arvostaville.


Panasonic HZ25 Flagship -ilmalämpöpumppu tarjoaa kattavan paketin ominaisuuksia ja teknologioita, jotka vastaavat Pohjoismaiden kylmiin olosuhteisiin. Sen suorituskyky, energiatehokkuus ja kestävyys tekevät siitä erinomaisen valinnan kotisi lämmitys- ja viilennystarpeisiin.

Mitsubishi Electric LN-sarja

Mitsubishi Electric LN25VG2W -ilmalämpöpumpusta, joka on suunniteltu erityisesti Pohjoismaiden vaativiin olosuhteisiin:


  1. Lämmitysteho kylmissä olosuhteissa: Mitsubishi Electric LN25VG2W säilyttää tehokkaan lämmitystehonsa myös erittäin kylmissä lämpötiloissa. Laitteen suunnittelussa on keskitytty toimivuuteen äärimmäisissäkin pakkasissa, ja se kykenee tuottamaan lämpöä 100 % nimellisteholla jopa -25°C lämpötilassa, ja sen tehokkuus säilyy jopa -35°C pakkasissa.

  2. Energiatehokkuus ja COP: Mitsubishi Electric LN -sarjan ilmalämpöpumppujen SCOP-arvo on 5.2, mikä viittaa erinomaiseen energiatehokkuuteen. Korkea COP-arvo tarkoittaa, että laite tuottaa suhteellisen enemmän lämpöä käyttämäänsä sähköön nähden, mikä tekee siitä erittäin energiatehokkaan vaihtoehdon.  1. Jäätymisenesto-ominaisuudet: Vaikka tarkkaa tietoa jäätymisenestojärjestelmistä ei löytynyt, Mitsubishi Electricin ilmalämpöpumput on suunniteltu kestämään Pohjoismaiden kylmiä olosuhteita, mikä viittaa siihen, että laitteissa on mekanismeja jäätymisen estämiseksi ja toimintavarmuuden ylläpitämiseksi.

  2. Automaattinen sulatus: Laitteessa on automaattinen sulatustoiminto, joka estää jään ja huurteen kertymisen ulkoyksikköön. Tämä ominaisuus on kriittinen kylmissä olosuhteissa, varmistaen laitteen jatkuvan ja tehokkaan toiminnan.

  3. Lämmityksen ja viilennyksen monipuolisuus: Mitsubishi Electric LN25VG2W soveltuu sekä lämmitykseen että viilennykseen, tarjoten joustavan ratkaisun Pohjoismaiden vaihteleviin sääoloihin.

  4. Kestävä rakenne ja materiaalit: Vaikka laitteen tarkat materiaalitiedot eivät olleet saatavilla, Mitsubishi Electricin ilmalämpöpumput on yleisesti tunnettuja kestävyydestään ja kyvystään kestää Pohjoismaiden vaativia sääolosuhteita.

  5. Älykkäät ohjausjärjestelmät: LN25VG2W mallissa on sisäänrakennettu Wi-Fi, joka mahdollistaa laitteen etäohjauksen ja seurannan MELCloud-sovelluksen kautta, parantaen mukavuutta ja energiatehokkuutta.

  6. Sisäyksikön sijoittelun merkitys: Laitteen kaksoissiiveketeknologia ja 3D i-See Sensor mahdollistavat tarkan ilmanohjauksen, parantaen lämmönjakautumista huonetilassa.  1. Huolto ja ylläpito kylmissä olosuhteissa: Vaikka tarkkaa tietoa huollosta ja ylläpidosta ei löytynyt, on yleisesti suositeltavaa puhdistaa ilmalämpöpumppu säännöllisesti ja varmistaa ulkoyksikön olevan vapaa lumesta ja jäästä.

  2. Asiantuntijoiden suositukset ja paikalliset asennusstandardit: Asennuksessa ja käytössä on suositeltavaa noudattaa paikallisia standardeja ja suosituksia, jotta laitteen toiminta ja tehokkuus optimoitaisiin Pohjoismaiden olosuhteisiin.


LG Therma V R32 Monobloc S


LG Therma V R32 Monobloc S -ilmalämpöpumppu on suunniteltu tarjoamaan tehokasta lämmitystä ja viilennystä samalla kun se minimoi ympäristövaikutukset käyttämällä R32-kylmäainetta. Tässä tiivistettynä sen tärkeimmät ominaisuudet:


1. Lämmitysteho kylmissä olosuhteissa: LG Therma V voi tarjota 100 % lämmitystehon jopa -7°C ulkolämpötilassa, mikä tekee siitä luotettavan vaihtoehdon kylmän ilmaston alueille. Sen kyky toimia alhaisissa ulkolämpötiloissa ulottuu jopa -25°C asti, mikä varmistaa tehokkaan lämmityksen kovimmillakin pakkasilla.


2. Energiatehokkuus ja COP: Laite tarjoaa erinomaisen energiatehokkuuden, jonka COP-arvo voi nousta jopa 4.90:een tietyissä olosuhteissa (ulkoilman 7°C / lähtevän veden 35°C), mikä osoittaa korkeaa suorituskykyä suhteessa energiaan.
3. Jäätymisenesto-ominaisuudet ja automaattinen sulatus: Vaikka tarkkaa tietoa näistä toiminnoista ei löytynyt, laitteen kyky tuottaa lämpöä alhaisissa ulkolämpötiloissa viittaa siihen, että siinä on toimenpiteitä ulkoyksikön jäätymisen estämiseksi.


4. Lämmityksen ja viilennyksen monipuolisuus: LG Therma V tarjoaa sekä lämmitystä että viilennystä, mikä tekee siitä joustavan ratkaisun ympärivuotiseen käyttöön.


5. Kestävä rakenne ja materiaalit: Laitteen suunnittelussa on kiinnitetty huomiota kestävyyteen, jotta se voi kestää Pohjoismaiden ankarat sääolosuhteet.


6. Älykkäät ohjausjärjestelmät: LG Therma V:n yksityiskohdat älykkäistä ohjausjärjestelmistä eivät olleet saatavilla, mutta monien nykyaikaisten lämpöpumppujen tapaan on todennäköistä, että se tarjoaa jonkinlaisen älyohjauksen tai etäseurannan.


7. Sisäyksikön sijoittelun merkitys: Laitteessa on sisäiset hydrauliset komponentit, mikä yksinkertaistaa asennusta ja mahdollistaa joustavamman sijoittelun.


8. Huolto ja ylläpito kylmissä olosuhteissa: Laitteen suunnittelussa on otettu huomioon helpotus huoltoon ja ylläpitoon myös kylmissä olosuhteissa.


9. Asiantuntijoiden suositukset ja paikalliset asennusstandardit: Laitteen asennuksessa ja käytössä on suositeltavaa noudattaa paikallisia standardeja ja suosituksia.


10. Hinta: LG Therma V 9kW R32 Monobloc S -ilmalämpöpumpun hinta on noin £2,896.80 sisältäen arvonlisäveron, mikä tekee siitä kilpailukykyisen vaihtoehdon sen tarjoamien ominaisuuksien ja suorituskyvyn perusteella.
LG Therma V R32 Monobloc S -ilmalämpöpumppu on siis tehokas, energiatehokas ja monipuolinen ratkaisu, joka soveltuu erinomaisesti Pohjoismaiden olosuhteisiin.Bosch Compress 7000i AW


Bosch Compress 7000i AW -ilmavesilämpöpumppu on suunniteltu erityisesti Pohjoismaiden vaativiin sääolosuhteisiin ja tarjoaa merkittäviä energiasäästöjä. Tässä yhteenveto sen keskeisistä ominaisuuksista:


1. Lämmitysteho kylmissä olosuhteissa: Lämpöpumppu toimii tehokkaasti jopa -20°C ulkolämpötiloissa, tarjoten luotettavaa lämmitystä kovissakin pakkasissa.


2. Energiatehokkuus ja COP: Laitteen SCOP-arvo on 4,9, mikä osoittaa sen korkeaa energiatehokkuutta. Korkea COP-arvo tarkoittaa, että laite on erittäin taloudellinen lämmitysratkaisu.


3. Jäätymisenesto-ominaisuudet ja automaattinen sulatus: Bosch Compress 7000i AW on suunniteltu toimimaan ilman sulatustoimintoa yli viiden asteen ulkolämpötilassa, mikä parantaa energiatehokkuutta ja käyttömukavuutta.
4. Lämmityksen ja viilennyksen monipuolisuus: Vaikka pääpaino on lämmityksessä, laite on suunniteltu tarjoamaan myös jäähdytystä tarpeen mukaan.


5. Kestävä rakenne ja materiaalit: Laitteen rakenne on suunniteltu kestämään Pohjoismaiden sääolosuhteet, mukaan lukien lumi ja pakkanen.


6. Älykkäät ohjausjärjestelmät: Lämpöpumpun invertteri ohjaa antotehoa tarpeen mukaan, mikä optimoi energiankulutuksen ja parantaa vuosihyötysuhdetta.


7. Sisäyksikön sijoittelun merkitys: Pienen kokonsa ansiosta Bosch Compress 7000i AW vie vähän tilaa ja sen asennuspaikan löytäminen on helppoa.


8. Huolto ja ylläpito kylmissä olosuhteissa: Laitteen suunnittelussa on otettu huomioon Pohjoismaiden kylmät olosuhteet, mikä helpottaa ylläpitoa ja huoltoa.


9. Asiantuntijoiden suositukset ja paikalliset asennusstandardit: Lämpöpumpun asennuksessa ja käytössä on suositeltavaa noudattaa paikallisia standardeja ja suosituksia.


10. Hinta ja saatavuus: Bosch Compress 7000i AW:n hinta ja saatavuus vaihtelevat markkinoiden ja jälleenmyyjien mukaan. On suositeltavaa ottaa yhteyttä valtuutettuihin jälleenmyyjiin tarkkojen hintatietojen saamiseksi.


Lisätietoja Bosch Compress 7000i AW -ilmavesilämpöpumpusta ja sen teknisistä tiedoista löytyy Bosch Home Comfortin verkkosivuilta ja Lämpötehtaan sivuilta.
Samsung Nordic Wind-Free

Samsung Nordic Wind-Free 35 -ilmalämpöpumppu on suunniteltu erityisesti Pohjoismaiden kylmiin olosuhteisiin ja tarjoaa useita innovatiivisia ominaisuuksia, jotka tekevät siitä erinomaisen valinnan kotisi lämmitykseen ja viilennykseen:


1. Lämmitysteho kylmissä olosuhteissa: Laitteen lämmitysteho säilyy tehokkaana jopa -30°C lämpötiloissa, mikä takaa luotettavan lämmityksen kovimmissakin pakkasissa.


2. Energiatehokkuus ja COP: Samsung Nordic Wind-Free 35 on A+++ energialuokan laite, joka kuvastaa sen korkeaa energiatehokkuutta. Sen SCOP-arvo leudossa ilmastossa on 5,1 ja kylmässä ilmastossa 4, osoittaen laitteen kykyä toimia energiatehokkaasti myös vaikeissa olosuhteissa.


3. Jäätymisenesto-ominaisuudet ja automaattinen sulatus: Laitteen suunnittelussa on huomioitu Pohjoismaiden vaativat olosuhteet, mukaan lukien toimenpiteet ulkoyksikön jäätymisen estämiseksi.4. Lämmityksen ja viilennyksen monipuolisuus: Laitteella voidaan lämmittää tiloja, joiden pinta-ala on 10 - 210 m² ja viilentää 10 - 70 m²:n alueita, mikä tekee siitä joustavan ratkaisun erilaisiin tiloihin ja tarpeisiin.


5. Kestävä rakenne ja materiaalit: Laite on suunniteltu kestämään Pohjoismaiden kovia sääolosuhteita.


6. Älykkäät ohjausjärjestelmät: Wind-Free 35 voidaan hallita etänä käyttämällä SmartThings-sovellusta, mikä mahdollistaa laitteen asetusten säätämisen ja energiankulutuksen seurannan.


7. Sisäyksikön sijoittelun merkitys: Laitteen ainutlaatuinen Wind-Free™-viilennystekniikka jakaa ilman tasaisesti ja vedottomasti tuhansien mikroreikien kautta, mikä mahdollistaa optimaalisen lämmönjakautumisen ja viilennyksen ilman epämiellyttävää vedon tuntua.

8. Huolto ja ylläpito kylmissä olosuhteissa: Laitteen teknologia ja suunnittelu helpottavat sen ylläpitoa myös kylmissä olosuhteissa.


9. Asiantuntijoiden suositukset ja paikalliset asennusstandardit: Samsung Nordic Wind-Free 35:n asennuksessa ja käytössä on suositeltavaa noudattaa paikallisia standardeja ja suosituksia.


10. Hinta: Laite on hintansa arvoinen, tarjoten monipuoliset toiminnot ja korkean energiatehokkuuden. Sen hinta on noin 1889 €.Daikin Altherma 3 H HT

Daikin Altherma 3 H HT ilmalämpöpumppu on suunniteltu tarjoamaan sekä lämmitystä että jäähdytystä, ja se on erittäin tehokas energiankulutukseltaan. Tämä järjestelmä on ihanteellinen niille, jotka haluavat päivittää nykyisen lämmitysjärjestelmänsä ympäristöystävällisempään ja kustannustehokkaampaan ratkaisuun.


1. Lämmitysteho kylmissä olosuhteissa: Daikin Altherma 3 H HT on suunniteltu toimimaan jopa -28°C pakkasessa, tarjoten erinomaisen lämmitystehon läpi lämmityskauden.
2. Energiatehokkuus ja COP: Tämän ilmalämpöpumpun A+++ energialuokitus ja sen käyttämä Bluevolution-teknologia takaavat huippuluokan energiatehokkuuden.


3. Jäätymisenesto-ominaisuudet ja automaattinen sulatus: Vaikka tarkkaa tietoa jäätymisenestosta ja automaattisesta sulatuksesta ei ole saatavilla, laitteen suunnittelussa on otettu huomioon Pohjoismaiden kylmät olosuhteet, mikä viittaa näiden ominaisuuksien olemassaoloon.


4. Lämmityksen ja viilennyksen monipuolisuus: Altherma 3 H HT tarjoaa sekä lämmityksen että jäähdytyksen, mikä tekee siitä joustavan ratkaisun Pohjoismaiden vaihteleviin sääoloihin.5. Kestävä rakenne ja materiaalit: Laitteen moderni kotelo ja huolellisesti suunniteltu ulkoyksikkö, jossa on puhtaat linjat ja hienostunut etulevy, varmistavat sen, että yksikkö sulautuu ympäristöönsä helposti ja kestää Pohjoismaiden vaativia sääolosuhteita.


6. Älykkäät ohjausjärjestelmät: Daikin Altherma 3 H HT -ilmalämpöpumppu voidaan ohjata Daikin Residential Controller -sovelluksen kautta, joka mahdollistaa lämmitysjärjestelmän hallinnan kotona tai etänä älypuhelimen avulla. Järjestelmä tukee myös puheohjausta, joten voit hallita lämmitystä puhekomennoilla.


7. Sisäyksikön sijoittelun merkitys: Altherma 3 H HT tarjoaa useita sisäyksikkövaihtoehtoja, jotka voidaan räätälöidä täyttämään erilaiset lämmitys-, jäähdytys- ja käyttövesitarpeet.


8. Huolto ja ylläpito kylmissä olosuhteissa: Altherma 3 H HT ei vaadi paljon ylläpitoa, mutta on tärkeää tarkistaa ilmalämpöpumppu säännöllisesti, erityisesti ennen kylmän kauden alkua.


9. Asiantuntijoiden suositukset ja paikalliset asennusstandardit: Asennuksessa ja optimoinnissa on suositeltavaa noudattaa paikallisia standardeja ja suosituksia parhaan mahdollisen suorituskyvyn takaamiseksi.


10. Hinta: Daikin Altherma 3 H HT kuuluu markkinoiden kalliimpiin ilmalämpöpumppuihin, hintahaarukan ollessa £6,000–£10,000, mikä kuvastaa sen korkeaa suorituskykyä ja monipuolisia ominaisuuksia.Nibe F2040

NIBE F2040 -ilmalämpöpumppu on älykäs ja kompakti invertteriohjattu laite, joka on suunniteltu tarjoamaan optimaalisia säästöjä, sillä se mukautuu automaattisesti kodin lämmitystarpeisiin vuoden ympäri. Laite toimii tehokkaasti jopa -20°C ulkolämpötilassa ja pystyy tuottamaan jopa 58°C lämpötilassa olevaa vettä.1. Lämmitysteho kylmissä olosuhteissa: F2040 pystyy tuottamaan lämpöä tehokkaasti jopa -20°C ulkolämpötiloissa, mikä tekee siitä sopivan vaihtoehdon Pohjoismaiden ankariin talviolosuhteisiin.


2. Energiatehokkuus ja COP: Lämpöpumpun suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota energiatehokkuuteen, joka näkyy korkeassa SCOP-arvossa, mikä viittaa siihen, että laite on erittäin energiatehokas.


3. Jäätymisenesto-ominaisuudet ja automaattinen sulatus: Vaikka tarkkaa tietoa näistä ominaisuuksista ei löytynyt, laitteen kyky tuottaa lämpöä jopa -20°C:ssa viittaa siihen, että siinä on toimenpiteitä ulkoyksikön jäätymisen estämiseksi.


4. Lämmityksen ja viilennyksen monipuolisuus: F2040 tarjoaa sekä lämmitystä että viilennystä, mikä tekee siitä joustavan ratkaisun ympärivuotiseen käyttöön.


5. Kestävä rakenne ja materiaalit: Lämpöpumpun suunnittelussa on huomioitu Pohjoismaiden vaativat olosuhteet, mikä viittaa kestävään rakenteeseen ja materiaaleihin.


6. Älykkäät ohjausjärjestelmät: F2040 voidaan yhdistää älykkäisiin ohjausjärjestelmiin, jotka mahdollistavat laitteen etäohjauksen ja seurannan, lisäten käyttömukavuutta.


7. Sisäyksikön sijoittelun merkitys: Lämpöpumpun tehokas ilmankierto takaa optimaalisen lämmönjakautumisen, mutta tarkkaa tietoa sisäyksikön sijoittelusta ei löytynyt.


8. Huolto ja ylläpito kylmissä olosuhteissa: F2040 on suunniteltu siten, että sen ylläpito ja huolto on helppoa myös kylmissä olosuhteissa.


9. Asiantuntijoiden suositukset ja paikalliset asennusstandardit: Laitteen asennuksessa ja käytössä suositellaan noudattamaan paikallisia standardeja ja suosituksia parhaan mahdollisen suorituskyvyn takaamiseksi.


10. Hinta: Tarkkaa hintatietoa ei löytynyt, mutta NIBE F2040:n hinta on kilpailukykyinen suhteessa sen tarjoamiin ominaisuuksiin ja suorituskykyyn.
Toshiba Daiseikai 9

Toshiba Daiseikai 9 -ilmalämpöpumppu on yksi markkinoiden tehokkaimmista ja energiatehokkaimmista malleista, joka on suunniteltu erityisesti Pohjoismaiden kylmiin olosuhteisiin. Tässä yhteenveto Daiseikai 9:n merkittävimmistä ominaisuuksista ja suorituskyvystä:


1. Lämmitysteho kylmissä olosuhteissa: Daiseikai 9 tarjoaa erinomaisen lämmitystehon myös äärimmäisen kylmissä olosuhteissa, säilyttäen tehokkuutensa jopa -15°C ulkolämpötiloissa. Tämä tekee siitä sopivan vaihtoehdon alueille, joilla kohdataan ankaria talviolosuhteita.


2. Energiatehokkuus ja COP: Daiseikai 9 erottuu markkinoilla erittäin korkealla energiatehokkuudellaan, joka on luokiteltu A+++/A+++ -tasolle sekä lämmityksessä että jäähdytyksessä. Tämä tarkoittaa, että laite kuluttaa hyvin vähän energiaa toimiessaan.


3. Jäätymisenesto-ominaisuudet ja automaattinen sulatus: Daiseikai 9:n suunnittelussa on huomioitu Pohjoismaiden kylmät olosuhteet, mikä sisältää toimenpiteitä ulkoyksikön jäätymisen estämiseksi ja varmistaa laitteen jatkuvan toiminnan.
4. Lämmityksen ja viilennyksen monipuolisuus: Daiseikai 9 tarjoaa sekä tehokkaan lämmityksen että jäähdytyksen, minkä ansiosta se on joustava ratkaisu ympärivuotiseen käyttöön.


5. Kestävä rakenne ja materiaalit: Laitteen suunnittelussa on kiinnitetty huomiota kestävyyteen, jotta se pystyy vastaamaan Pohjoismaiden ankarissa sääolosuhteissa esiintyviin haasteisiin.


6. Älykkäät ohjausjärjestelmät: Daiseikai 9 mahdollistaa laitteen etäohjauksen ja seurannan älypuhelinsovelluksen tai muun älykkään ohjausjärjestelmän kautta, parantaen käyttömukavuutta ja energiatehokkuutta.


7. Sisäyksikön sijoittelun merkitys: Laitteen tehokas ilmankierto takaa optimaalisen lämmönjakautumisen tilassa, mikä on tärkeää lämmitystehokkuuden kannalta.


8. Huolto ja ylläpito kylmissä olosuhteissa: Daiseikai 9 on suunniteltu siten, että sen ylläpito ja huolto on helppoa myös kylmissä olosuhteissa.


9. Asiantuntijoiden suositukset ja paikalliset asennusstandardit: Daikin suosittelee, että asennuksessa ja käytössä noudatetaan paikallisia standardeja ja suosituksia parhaan mahdollisen suorituskyvyn takaamiseksi.


10. Hinta: Daiseikai 9:n hinta vaihtelee mallista ja asennuksesta riippuen, mutta se on yleensä kilpailukykyinen verrattuna muihin markkinoiden huippumalleihin.
Ilmalämpöpumppujen toimintaperiaate

Ilmalämpöpumput hyödyntävät ulkoilman lämpöenergiaa lämmittääkseen tai viilentääkseen sisätiloja. Ne koostuvat sisä- ja ulkoyksiköstä, jotka on yhdistetty toisiinsa kylmäaineputkien avulla. Laitteen sydän on kompressori, joka kiertää kylmäainetta yksiköiden välillä, siirtäen lämpöä ulkoilmasta sisätiloihin tai päinvastoin.


Eri tyyppiset ilmalämpöpumput

Markkinoilla on useita ilmalämpöpumppumalleja, kuten seinä-, lattia- ja kattoasennettavat mallit. Valinta riippuu tilan koosta, asennusmahdollisuuksista ja henkilökohtaisista mieltymyksistä.


Ilmalämpöpumppujen hyödyt

Ilmalämpöpumput tarjoavat monia etuja, kuten alhaiset käyttökustannukset, energiatehokkuuden, monipuolisuuden ja ympäristöystävällisyyden. Ne voivat myös parantaa sisäilman laatua ja vähentää hiilijalanjälkeä.

Asennus ja ylläpito

Oikea asennus ja säännöllinen huolto ovat avainasemassa ilmalämpöpumpun tehokkaan ja pitkäaikaisen toiminnan kannalta. On suositeltavaa käyttää päteviä asentajia ja noudattaa valmistajan huolto-ohjeita.


Ostopäätöksen tekeminen

Valittaessa ilmalämpöpumppua on tärkeää ottaa huomioon laitteen teho, koko, energiatehokkuus ja sopivuus omaan käyttötarkoitukseen. Myös asiantuntijoiden suositukset ja paikalliset asennusstandardit tulee ottaa huomioon.


Usein kysytyt kysymykset (UKK)

1. Mikä on ilmalämpöpumppu ja miten se toimii?

Ilmalämpöpumppu on laite, joka siirtää ulkoilman lämpöenergiaa sisätiloihin lämmittämään tai ulos viilentämään sisätiloja. Se koostuu ulko- ja sisäyksiköstä, jotka on yhdistetty toisiinsa kylmäaineputkien avulla. Laitteen kompressori kiertää kylmäainetta, joka absorboi ja vapauttaa lämpöä lämmönsiirtimien avulla.


2. Kuinka energiatehokas ilmalämpöpumppu on?

Ilmalämpöpumput ovat erittäin energiatehokkaita, sillä ne hyödyntävät ulkoilman lämpöenergiaa. Niiden tehokkuutta mitataan COP- (Coefficient of Performance) ja SCOP-arvoilla (Seasonal Coefficient of Performance), jotka kuvaavat, kuinka monta yksikköä lämpöä laite tuottaa yhtä käytettyä energiayksikköä kohden.3. Voiko ilmalämpöpumppu toimia kylmissä olosuhteissa?

Kyllä, monet nykyaikaiset ilmalämpöpumput on suunniteltu toimimaan tehokkaasti myös erittäin kylmissä olosuhteissa, jopa -25°C asti. Laitevalikoimasta löytyy malleja, jotka on erityisesti suunniteltu Pohjoismaiden kylmiin talviolosuhteisiin.


4. Mikä on ilmalämpöpumpun elinikä?

Ilmalämpöpumpun keskimääräinen elinikä vaihtelee 15–20 vuoden välillä, riippuen laitteen laadusta, käyttötiheydestä ja huollosta. Säännöllinen huolto ja oikeaoppinen käyttö voivat pidentää laitteen käyttöikää merkittävästi.


5. Miten ilmalämpöpumppu asennetaan?

Ilmalämpöpumpun asennuksen tulisi suorittaa aina pätevä asentaja, jolla on tarvittavat luvat ja osaaminen. Asennus sisältää ulko- ja sisäyksikön asennuksen, putkistojen ja sähköliitäntöjen kytkemisen sekä järjestelmän testaamisen.


6. Kuinka usein ilmalämpöpumppu tulisi huoltaa?

Ilmalämpöpumpun suositellaan saavan perusteellinen huolto vähintään kerran vuodessa. Lisäksi käyttäjän tulisi suorittaa säännöllisiä tarkastuksia ja yksinkertaisia huoltotoimenpiteitä, kuten suodattimien puhdistusta.
7. Voiko ilmalämpöpumppu viilentää tiloja kesällä?

Kyllä, useimmat ilmalämpöpumput tarjoavat sekä lämmitys- että viilennystoiminnot, mikä tekee niistä joustavan ratkaisun ympärivuotiseen käyttöön.


8. Onko ilmalämpöpumpun käyttö turvallista?

Kyllä, ilmalämpöpumppujen käyttö on turvallista, kunhan laite on asianmukaisesti asennettu ja sitä käytetään valmistajan ohjeiden mukaisesti. Laitteet ovat varustettu useilla turvatoiminnoilla estämään ylikuumenemisen ja muiden potentiaalisten riskien esiintymisen.


9. Miten ilmalämpöpumppu vaikuttaa sähkölaskuun?

Ilmalämpöpumpun käyttöönotto voi alentaa merkittävästi sähkölaskua, sillä se on huomattavasti energiatehokkaampi kuin perinteiset lämmitysjärjestelmät. Energiansäästöt riippuvat monista tekijöistä, kuten asumisen koosta, eristyksestä ja ulkolämpötilasta.


10. Mitä tarkoittaa invertteriteknologia ilmalämpöpumpuissa?

Invertteriteknologia mahdollistaa ilmalämpöpumpun kompressorin nopeuden säätelyn tarpeen mukaan, mikä tehostaa energiankäyttöä ja parantaa lämmitys- ja viilennystehokkuutta. Tämä teknologia vähentää myös laitteen käynnistys- ja sammutuskertoja, pidentäen sen käyttöikää.
11. Voiko ilmalämpöpumppu parantaa sisäilman laatua?

Kyllä, monet ilmalämpöpumput sisältävät ilmansuodatusominaisuuksia, jotka voivat poistaa ilmasta allergeeneja, pölyä ja muita epäpuhtauksia, parantaen sisäilman laatua.


12. Mitä eroa on monoblock- ja split-ilmalämpöpumpuilla?

Monoblock-ilmalämpöpumput koostuvat yhdestä ulkoyksiköstä, joka sisältää kaikki laitteen keskeiset komponentit. Split-ilmalämpöpumput puolestaan koostuvat ulko- ja sisäyksiköstä, jotka on yhdistetty toisiinsa kylmäaineputkien avulla. Split-järjestelmät tarjoavat yleensä paremman tehokkuuden ja monipuolisemmat asennusvaihtoehdot.


13. Mitä kylmäaineita ilmalämpöpumpuissa käytetään?

Ilmalämpöpumpuissa käytetään yleisimmin kylmäaineita, kuten R410A tai ympäristöystävällisempää R32. Kylmäaineiden valintaan vaikuttavat niiden tehokkuus, ympäristövaikutukset ja lainsäädännölliset rajoitukset.


14. Miten ulkoyksikön sijoittelu vaikuttaa ilmalämpöpumpun tehokkuuteen?

Ulkoyksikön sijoittelu on tärkeää ilmalämpöpumpun tehokkuuden kannalta. Sen tulisi olla paikassa, jossa ilma pääsee kiertämään vapaasti ja jossa se on suojassa suoralta auringonvalolta, lumen kertymiseltä ja muilta esteiltä.15. Mikä on ilmalämpöpumpun melutaso?

Ilmalämpöpumpun melutaso vaihtelee mallista ja asennuksesta riippuen. Nykyaikaiset laitteet on suunniteltu olemaan erittäin hiljaisia, jopa alle 20 dB sisäyksiköille, mikä on verrattavissa kuiskaukseen.


16. Miten ilmalämpöpumppu vaikuttaa kiinteistön arvoon?

Ilmalämpöpumpun asentaminen voi nostaa kiinteistön arvoa, sillä se on merkki modernista ja energiatehokkaasta lämmitys- ja viilennysratkaisusta. Tämä voi olla houkutteleva tekijä potentiaalisille ostajille.17. Onko ilmalämpöpumpulle olemassa tukia tai avustuksia?

Monissa maissa on saatavilla tukia tai avustuksia ilmalämpöpumppujen hankintaan, asennukseen ja energiatehokkuuden parantamiseen liittyen. Tukien saatavuus ja ehdot vaihtelevat maasta ja alueesta riippuen.


18. Miten valita oikean kokoinen ilmalämpöpumppu?

Oikean kokoisen ilmalämpöpumpun valintaan vaikuttavat monet tekijät, kuten tilan koko, eristyksen laatu, ikkunoiden määrä ja asumisen lämpökuorma. Ammattilainen voi auttaa määrittämään tarpeisiisi sopivan laitteen tehon.


19. Voiko ilmalämpöpumpun asentaa itse?

Vaikka jotkin ilmalämpöpumpun osat saattavat vaikuttaa yksinkertaisilta asentaa, koko järjestelmän asennus tulisi jättää pätevien ammattilaisten tehtäväksi varmistaakseen laitteen oikean toiminnan ja turvallisuuden.
20. Miten ilmalämpöpumppu vaikuttaa ympäristöön?

Ilmalämpöpumput ovat ympäristöystävällinen lämmitys- ja viilennysratkaisu, sillä ne hyödyntävät uusiutuvaa energiaa ja vähentävät fossiilisten polttoaineiden käyttöä. Käyttämällä vähemmän energiaa ja tuottamalla vähemmän päästöjä, ilmalämpöpumput auttavat vähentämään kasvihuonekaasupäästöjä ja ilmastonmuutoksen vaikutuksia.


lmalämpöpumppu vertailu 2024

Suosituimmat ilmalämpöpumput Suomessa

Energiatehokkaimmat ilmalämpöpumput

Parhaat ilmalämpöpumput 2024

Ilmalämpöpumppu hinta-laatusuhde

Ilmalämpöpumppu testi 2024

Ilmalämpöpumpun valintaopas

Pohjoismaiseen ilmastoon soveltuvat ilmalämpöpumput

Ilmalämpöpumppu sähkön säästö

Ilmalämpöpumppu asennus ja käyttö

Ilmalämpöpumppujen energialuokitus

Mitsubishi Electric ilmalämpöpumppu

Panasonic ilmalämpöpumppu

Gree ilmalämpöpumppu

Toshiba Seyia ilmalämpöpumppu

R32 kylmäaine ilmalämpöpumppu

Invertteri ilmalämpöpumppu

Ilmalämpöpumpun SCOP ja SEER arvot

Ilmalämpöpumppu melutaso

Ilmalämpöpumppu viilennys ja lämmitys

618 katselukertaa0 kommenttia

Comments


bottom of page