top of page

Vertailu astianpesukoneen malleista, mikä on sinulle sopiva malli?

Päivitetty: 27. helmik.


Astianpesukoneen valinnassa on monia tekijöitä, jotka kannattaa ottaa huomioon.

Astianpesukoneen tärkeimmät ominaisuudet

Astianpesukoneen valinnassa on monia tekijöitä, jotka kannattaa ottaa huomioon.

Nämä ominaisuudet määrittävät laitteen sopivuuden kotiisi, käyttömukavuuden sekä energian ja veden kulutuksen.

Tässä osiossa käymme läpi astianpesukoneiden tärkeimmät ominaisuudet.


Koko ja kapasiteetti

Astianpesukoneet vaihtelevat kooltaan ja kapasiteetiltaan, mikä tekee niistä sopivia erikokoisiin keittiöihin ja talouksiin.


 • Pienet mallit ovat ihanteellisia pieniin keittiöihin tai kotitalouksiin, joissa astioita ei kerry paljon. Pienempien mallien kapasiteetti voi olla noin 6-8 standardikattausastian verran.


 • Keskikokoiset mallit sopivat useimpiin kotitalouksiin, tarjoten kapasiteettia noin 9-12 kattausastian verran.


 • Suuret mallit ovat täydellisiä suurille perheille tai talouksille, joissa järjestetään usein suurempia aterioita. Nämä mallit voivat pestä 12-16 kattausastian verran kerrallaan.


Energiatehokkuusluokitus

Energiatehokkuusluokitus kertoo, kuinka energiatehokas astianpesukone on. Euroopassa käytössä oleva energiamerkintäjärjestelmä vaihtelee A+++ (erittäin energiatehokas) - D (vähiten energiatehokas) välillä.

Energiatehokkaampi laite voi olla kalliimpi hankkia, mutta säästää pitkällä aikavälillä sekä energiaa että rahaa.
Äänitaso

Astianpesukoneen äänitaso on tärkeä erityisesti avokeittiöissä tai pienissä asunnoissa, joissa laitteen käyntiääni voi häiritä. Äänitaso ilmoitetaan desibeleinä (dB), ja hiljaisimmat mallit toimivat alle 45 dB äänitasolla. Keskimääräinen äänitaso on noin 46-49 dB.


Ohjelmat ja toiminnot

Nykyiset astianpesukoneet tarjoavat laajan valikoiman ohjelmia ja toimintoja eri tarpeisiin:

 • Automaattiohjelmat säätävät pesun kestoa ja lämpötilaa likaisuuden mukaan.

 • Eco-tila optimoi energian ja veden kulutuksen, säästäen ympäristöä ja käyttökustannuksia.

 • Puolitäyttö on hyödyllinen pienempien astiamäärien pesemiseen, vähentäen veden ja energian kulutusta.

 • Lisätoiminnot, kuten viivästetty aloitus, mahdollistavat pesuohjelman ajastamisen sopivampaan ajankohtaan.


Erilaiset astianpesukoneiden tyypit

Astianpesukoneiden valikoima on laaja, ja niiden erilaiset asennustyypit tarjoavat jousta

vuutta keittiön suunnitteluun.

Tässä osiossa käymme läpi yleisimmät astianpesukoneiden tyypit ja niiden erityispiirteet.


Vapaasti sijoitettavat astianpesukoneet

Vapaasti sijoitettavat astianpesukoneet ovat suosittuja niiden helpon asennuksen ja siirrettävyyden vuoksi. Ne voidaan sijoittaa mihin tahansa keittiössä, kunhan lähellä on vesi- ja sähköliitännät. Tämä tekee niistä ihanteellisen valinnan vuokra-asuntoihin tai kodinomistajille, jotka suosivat joustavuutta keittiönsä järjestelyissä.


Kalusteisiin integroitavat astianpesukoneet

Kalusteisiin integroitavat astianpesukoneet tarjoavat saumattoman ilmeen keittiöön, sillä ne asennetaan keittiön kaapiston sisään ja niiden etupaneeli voidaan verhoilla keittiön kaapistojen ovin.

Tämä tyyppi on erinomainen valinta, jos haluat yhtenäisen ulkoasun keittiöösi. Integroitavat mallit jaetaan kahteen päätyyppiin: osittain integroitavat, joissa ohjauspaneeli jää näkyviin, ja täysin integroitavat, joissa ohjauspaneeli piiloutuu kaapin oven taakse.


Pöytämalliset astianpesukoneet

Pöytämalliset astianpesukoneet ovat kompakteja ja sijoitetaan työtason päälle, mikä tekee niistä ihanteellisia pieniin tiloihin tai talouksiin, jotka eivät tarvitse suurta astianpesukonetta. Ne ovat myös hyvä vaihtoehto pienemmille perheille tai yksinasuville, jotka eivät kerää paljon astioita.


Erikoismallit, kuten laatikkomalliset astianpesukoneet

Laatikkomalliset astianpesukoneet ovat uudempi innovaatio, joka tarjoaa modulaarisen ratkaisun astianpesuun.Ne voidaan asentaa työtason alle yksittäisinä laatikoina, jotka toimivat itsenäisinä astianpesukoneina. Tämä mahdollistaa joustavuuden astioiden pesemisessä, sillä voit käyttää vain yhtä laatikkoa pienempien astiamäärien pesemiseen tai molempia suurempien määrien kohdalla.


Kun olet perehtynyt astianpesukoneiden eri tyyppeihin, seuraava askel on pohtia, mikä malli sopii parhaiten kotiisi ja elämäntyyliisi. Koko, kapasiteetti, energiatehokkuus ja asennustapa ovat kaikki tärkeitä tekijöitä, jotka vaikuttavat päätökseesi.
Miten valita sopiva astianpesukone?

Valintaprosessi voi tuntua monimutkaiselta, mutta seuraamalla alla olevia vaiheita, voit rajoittaa vaihtoehtoja ja löytää astianpesukoneen, joka vastaa parhaiten odotuksiasi ja tarpeitasi.


Kodin koon ja astioiden määrän arviointi

Ensimmäinen askel sopivan astianpesukoneen valinnassa on kodin koon ja päivittäin kertyvien astioiden määrän arviointi.

Pieniin keittiöihin tai pienelle määrälle astioita pöytämallinen tai kompakti astianpesukone voi olla paras valinta. Suuremmille perheille tai jos kotona järjestetään usein suurempia aterioita, suuremman kapasiteetin malli on järkevämpi vaihtoehto.


Budjetin määrittely ja hinta-laatusuhteen arviointi

Astianpesukoneiden hinnat vaihtelevat mallin, koon ja ominaisuuksien mukaan.


On tärkeää määritellä budjetti etukäteen ja arvioida eri mallien hinta-laatusuhdetta. Vaikka kalliimpi malli voi tarjota enemmän toimintoja ja paremman energiatehokkuuden, se ei välttämättä ole tarpeellinen kaikille kotitalouksille.

Arvioi, mitkä ominaisuudet ovat sinulle tärkeimpiä, ja vertaile eri vaihtoehtoja budjettisi rajoissa.


Arvostelujen ja suositusten hyödyntäminen valinnassa

Ennen lopullisen päätöksen tekemistä on hyödyllistä tutustua muiden käyttäjien arvosteluihin ja suosituksiin.

Tämä voi antaa arvokasta tietoa astianpesukoneiden suorituskyvystä, luotettavuudesta ja käyttökokemuksesta. Lisäksi ammattilaisten arvostelut ja vertailut voivat auttaa ymmärtämään eri mallien välisiä eroja ja niiden todellista arvoa.


Energiatehokkuuden ja ympäristövaikutusten huomiointi

Energiatehokkuus on tärkeä tekijä astianpesukoneen valinnassa, sillä se vaikuttaa sekä ympäristöön että käyttökustannuksiin pitkällä aikavälillä.

Valitse malli, joka on luokiteltu korkealle energiatehokkuusasteikolla, kuten A+++ -luokka. Lisäksi, harkitse vesitehokkuutta ja laitteen äänitasoa, erityisesti jos asut avokeittiössä tai pienessä asunnossa.
Näiden vinkkien avulla voit rajoittaa valintasi ja löytää astianpesukoneen, joka vastaa sekä käytännöllisiä että taloudellisia tarpeitasi. Seuraava askel on varmistaa, että otat huomioon asennusvaatimukset ja huollon, jotta uusi laitteesi toimii tehokkaasti ja kestää pitkään.Huomioitavaa astianpesukoneen asennuksessa ja huollossa

Asennusvaatimukset

Astianpesukoneen oikea asennus on ensiarvoisen tärkeää sen toiminnan ja turvallisuuden kannalta. Vaikka vapaasti sijoitettavat mallit vaativat vähemmän asennustyötä, integroitavien ja pöytämallisten astianpesukoneiden asennus voi olla monimutkaisempaa. Tässä muutama vinkki:


 • Vesiliitäntä: Varmista, että astianpesukone liitetään kylmävesijohtoon, ellei valmistajan ohjeistuksessa nimenomaisesti suositella kuumavesiliitäntää.

 • Sähköliitäntä: Astianpesukoneen tulee olla kytketty maadoitettuun pistorasiaan. Älä käytä jatkojohtoja tai sovittimia.

 • Poistoletku: Varmista, että poistoletku on oikein asennettu ja sijoitettu siten, että pesuvesi pääsee valumaan pois ilman takaisinvirtausta.


Jos et ole varma kyvystäsi asentaa astianpesukone itse, on suositeltavaa käyttää ammattilaisen palveluita. Ammattilainen varmistaa, että laite asennetaan turvallisesti ja oikeaoppisesti.


Säännöllinen huolto ja puhdistus

Astianpesukoneen säännöllinen huolto ja puhdistus ovat avainasemassa sen tehokkuuden ja pitkäikäisyyden kannalta. Seuraavat toimet auttavat pitämään laitteesi kunnossa:


 • Suodattimien puhdistus: Puhdista astianpesukoneen suodattimet säännöllisesti, jotta ruoantähteet eivät tuki järjestelmää ja heikennä pesutehoa.

 • Sisätilojen puhdistus: Käytä astianpesukoneen puhdistusaineita tai kotitekoisia ratkaisuja, kuten etikkaa tai soodaa, poistamaan rasva ja kalkkisaostumat koneen sisältä.

 • Tiivisteiden tarkastus: Tarkista oven tiivisteet säännöllisesti vaurioiden varalta, sillä rikkinäiset tiivisteet voivat aiheuttaa vuotoja.

 • Käytä oikeita pesuaineita: Varmista, että käytät astianpesukoneeseen tarkoitettuja pesuaineita, suolaa ja huuhtelukirkastetta, jotka on suunniteltu suojaamaan ja puhdistamaan laitettasi.


Säännöllinen huolto ei ainoastaan pidennä astianpesukoneesi käyttöikää, vaan myös varmistaa, että se pesee astiat tehokkaasti ja energiatehokkaasti jokaisella käyttökerralla.

Noudattamalla näitä ohjeita voit nauttia astianpesukoneesi tarjoamasta mukavuudesta ja tehokkuudesta vuosien ajan.On tärkeää muistaa, että vaikka astianpesukone helpottaa arkea, sen oikeaoppinen käyttö ja huolto ovat avainasemassa sen pitkäikäisyyden kannalta.


Yhteenveto ja lopputiivistelmä

Valitsemalla oikean astianpesukoneen ja huolehtimalla siitä asianmukaisesti voit nauttia sen tuomasta helpotuksesta ja tehokkuudesta pitkään.

On tärkeää arvioida omat tarpeesi ja valita laite, joka vastaa sekä käyttötarpeitasi että taloudellisia mahdollisuuksiasi.

Muista, että astianpesukoneen valintaan vaikuttavat monet tekijät, kuten koko, energiatehokkuus ja asennustapa. Säännöllisellä huollolla ja oikeaoppisella käytöllä varmistat, että laitteesi pysyy hyvässä kunnossa ja palvelee sinua tehokkaasti tulevaisuudessa.


Avainsanat:

"Astianpesukoneiden mallien vertailu: Kuinka löytää sinulle sopiva"


"Oikean astianpesukoneen mallin valinta: Vertaileva opas"


"Kuinka valita sinulle parhaiten sopiva astianpesukone: Vertailu"


"Astianpesukoneiden mallien vertailu: Kuinka löytää täydellinen ottelu"


"Astianpesukoneiden mallien salat: Mikä sopii sinulle parhaiten?"


"Astianpesukoneiden mallien kohtaaminen: Tehdään valinta, joka sopii sinulle"


"Astianpesukoneiden mallien vertaileva analyysi: Löydä oma sopivuutesi"

5 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page