top of page
kiuaskivien vaihto.webp

Kiuaskivien vaihto

119€

Matkakulut Helsingissä 0€ 

Espoo, Vantaa ja muulla 9€

Tampereen seudulla 0€

Kiuaskiven vaihto.jpg

Miksi kiuaskivet tulisi vaihtaa?

 

Kiuaskivien vaihto on tärkeää monesta syystä.

Ensinnäkin, ajan myötä kiuaskivet kuluvat ja murenevat.

Tämä ei ainoastaan heikennä löylyn laatua, vaan myös lisää energiankulutusta ja voi aiheuttaa turvallisuusriskin, kun kivet eivät enää pidä lämpöä optimaalisesti.

 

Säännöllinen kiuaskivien vaihto varmistaa, että löyly on miellyttävä ja turvallinen.

Kuluneet kivet voivat myös aiheuttaa saunan ylikuumenemista, mikä lisää paloriskiä.

 

Uusien kiuaskivien asentaminen parantaa lämmönjakautumista saunassa, mikä tekee löylystä pehmeämpää ja miellyttävämpää. Lisäksi, oikeanlaiset ja hyvin asennetut kiuaskivet voivat pidentää kiukaan käyttöikää, säästäen näin rahaa pitkällä aikavälillä.

Kiuaskivien vaihdon tiheys riippuu useista tekijöistä, kuten saunan käyttötiheydestä, kiukaan tyypistä ja kivien laadusta.

Yleinen suositus on tarkistaa kivien kunto vähintään kerran vuodessa ja vaihtaa ne tarvittaessa.

Palvelu sisältää:

Palvelumme prosessi

Usein kysytyt kysymykset (UKK)

1. Kuinka usein kiuaskivet tulisi vaihtaa?

Vastaus: Kiuaskivien vaihtotiheys riippuu saunan käyttötiheydestä, mutta yleinen suositus on tarkistaa kivien kunto vuosittain.

Jos saunaasi käytetään säännöllisesti, kivet saattavat vaatia vaihtoa jopa 1-2 vuoden välein.

2. Mistä tiedän, että on aika vaihtaa kiuaskivet?

Vastaus: Kiuaskivet kannattaa vaihtaa, jos huomaat niiden olevan selvästi kuluneita, murentuneita tai jos löylyt tuntuvat heikentyneen.

Myös epätasainen lämmönjako saunassa on merkki siitä, että kivet saattavat kaivata vaihtoa.

3. Voiko kiuaskivien vaihdon tehdä itse?

Vastaus: Kyllä voi, mutta ammattilaisen suorittama vaihto takaa, että työ tehdään turvallisesti ja oikeaoppisesti, ottaen huomioon kaikki kiukaan erityispiirteet.

4. Miten valitsen oikeat kiuaskivet?

Vastaus: Oikeanlaiset kiuaskivet valitaan kiukaan tyypin, saunan koon ja henkilökohtaisten löylymieltymysten perusteella. Ilmoita kivien tyypistä kun olet tekemässä varauksen.

5. Miten uudet kiuaskivet vaikuttavat löylyn laatuun?

Vastaus: Uudet kiuaskivet varmistavat tasaisen lämmönjaon ja paremman löylynmuodostuksen, mikä parantaa löylyjen pehmeyttä ja nautittavuutta.

6. Kuinka kauan kiuaskivien vaihtoprosessi kestää?

Vastaus: Kiuaskivien vaihto kestää tyypillisesti 15-45 minuuttia, riippuen kiukaan koosta ja siitä, kuinka perusteellinen puhdistus ja tarkastus tehdään.

8. Mitä teen vanhoille kiuaskiville?

Vastaus: Vanhat kiuaskivet voidaan kierrättää esimerkiksi puutarhassa maanparannusaineena. Poistamme ja hävitämme vanhat kivet tarvittaessa asianmukaisesti.

9. Miten voin varata kiuaskivien vaihdon?

Vastaus: Kiuaskivien vaihdon voit varata kätevästi ajanvarauskalenterimme kautta verkkosivuillamme. Valitse vain itsellesi sopiva aika, ja asiantuntijamme saapuvat suorittamaan palvelun.

11.Kuinka paljon kiviä tarvitsen?

Kivien määrä riippuu kiukaan koosta ja mallista. Yleensä tarvitaan 20–40 kg kiuaskiviä, mutta tarkemman määrän määrittämiseksi suosittelemme kiukaan valmistajan ohjeiden seuraamista. Varauksen yhteydessä laita kiukaan merkki sekä paljonko kiviä tarvitset.

bottom of page