top of page

Parhaat astianpesukoneet 2024

Päivitetty: 27. helmik.


Astianpesukoneet ovat muuttuneet ylellisyydestä välttämättömyydeksi useimmissa kotitalouksissa, tarjoten kätevän ja energiatehokkaan tavan pitää astiat puhtaina.


Johdanto


Astianpesukoneet ovat muuttuneet ylellisyydestä välttämättömyydeksi useimmissa kotitalouksissa, tarjoten kätevän ja energiatehokkaan tavan pitää astiat puhtaina.


Nykyaikaiset astianpesukoneet eivät ainoastaan puhdista tehokkaasti, vaan ne myös säästävät vettä ja energiaa verrattuna perinteiseen käsipesuun.


Lisäksi, ominaisuudet kuten älykäs ohjaus, hiljainen toiminta ja säädettävä kapasiteetti tekevät niistä entistäkin houkuttelevampia nykyaikaisille perheille.


Tämän artikkelin tarkoituksena on esitellä kymmenen parasta astianpesukonemallia, jotka sopivat erinomaisesti kotitalouksien tarpeisiin vuonna 2024.


Arviointimme keskittyy energiatehokkuuteen, älyominaisuuksiin, hiljaiseen toimintaan ja kapasiteettiin – kaikkiin niihin tekijöihin, jotka tekevät astianpesukoneesta paitsi käytännöllisen myös kestävän valinnan kotiisi.


Kuinka Valita Oikea Astianpesukone


Astianpesukoneen valinta voi tuntua ylivoimaiselta monien saatavilla olevien mallien ja ominaisuuksien vuoksi.

Oikean astianpesukoneen valitseminen ei kuitenkaan ole pelkästään merkin tai mallin kysymys; se on myös ymmärrystä siitä, mikä laite palvelee parhaiten kotisi ja perheesi tarpeita.


Tässä muutamia keskeisiä tekijöitä, jotka kannattaa ottaa huomioon:


Energiatehokkuus

Energiatehokkuus on yksi tärkeimmistä tekijöistä astianpesukonetta valittaessa, erityisesti energiakustannusten ja ympäristövaikutusten vähentämisen kannalta.

Etsi Energy Star -sertifioituja malleja, jotka kuluttavat vähemmän vettä ja sähköä.


Älyominaisuudet

Älykkäät astianpesukoneet tarjoavat mukavuutta ja tehokkuutta, mahdollistaen laitteen hallinnan älypuhelimella tai muilla älylaitteilla.


Ominaisuudet, kuten aloitusajan viivästys, pesuohjelman valinta ja reaaliaikainen tilan seuranta, voivat tehdä päivittäisestä astianpesusta vaivattomampaa.


Hiljainen Toiminta

Kotitalouksissa, joissa keittiö ja oleskelutilat ovat lähellä toisiaan, astianpesukoneen melutaso voi olla merkittävä tekijä.

Hiljaiset mallit, jotka tuottavat vähemmän melua pesun aikana, parantavat asumismukavuutta.Kapasiteetti ja Sisätilojen Joustavuus

Astianpesukoneen koon ja sisätilojen järjestelyn valinta riippuu kotitaloutesi astioiden määrästä ja pesutarpeista.

Suuret perheet tai ne, jotka isännöivät usein, saattavat arvostaa suurempaa kapasiteettia ja säädettäviä telineitä.


Muotoilu ja Viimeistely

Astianpesukoneen ulkonäkö on myös tärkeä, erityisesti avoimissa keittiösuunnitelmissa.

Valitse malli, joka sopii keittiösi tyyliin ja värimaailmaan.

Valitsemalla astianpesukoneen, joka vastaa näihin tarpeisiin, voit varmistaa, että saat laitteen, joka ei ainoastaan puhdista astiasi tehokkaasti, vaan myös sopii saumattomasti kotisi päivittäisiin rutiineihin.Top 10 Astianpesukonetta Kotitalouksille 2024


Tässä on kattava opas kymmenestä parhaasta astianpesukoneesta, jotka ovat saatavilla Suomessa vuonna 2024. Näiden mallien valinta perustuu niiden suorituskykyyn, ominaisuuksiin, asiakasarvosteluihin ja hintaan.


1. Bosch Serie 6 SMS68MW05E

• Ominaisuudet: Zeolith®-kuivaus, VarioFlex-korit, Home Connect -älytoiminnot

• Hinta: Noin 650–950 €

• Hyödyt: Erinomainen energiatehokkuus ja kuivaustulos, käyttäjäystävällinen älyteknologia


Bosch Serie 6 SMS68MW05E yhdistää älykkään teknologian ja energiatehokkuuden tarjoten käyttäjille huippuluokan pesutuloksia.

Tämän mallin Zeolith®-kuivausteknologia käyttää luonnollisia mineraaleja kuivaamaan astiat tehokkaasti ja energiatehokkaasti, mikä tekee siitä ympäristöystävällisen valinnan.

VarioFlex-korijärjestelmä mahdollistaa joustavan lastauksen, ja Home Connect -ominaisuuden ansiosta voit hallita ja seurata astianpesukonettasi etänä älypuhelimestasi.

Hinta-arvio on 650–950 euroa, mikä tekee tästä mallista keskihintaluokan laadukkaan vaihtoehdon.


2. Miele G 7100 SCU

• Ominaisuudet: 3D MultiFlex-tarjotin, QuickPowerWash, EcoTech-lämpövarasto

• Hinta: Noin 750–1200 €

• Hyödyt: Innovatiivinen sisätilojen joustavuus, erinomainen pesu- ja kuivaustehokkuus


Miele G 7100 SCU astianpesukone on suunniteltu kestävyyttä ja luotettavuutta ajatellen.

Sen 3D MultiFlex-tarjotin tarjoaa lisätilaa pienille astioille ja keittiövälineille, ja QuickPowerWash-toiminto puhdistaa ja kuivaa astiat vain 58 minuutissa.

EcoTech-lämpövarasto vähentää energiankulutusta ja auttaa ylläpitämään pesulämpötilaa, mikä parantaa pesutehokkuutta.

Hintahaarukka 1000–1200 euroa heijastaa tämän mallin premium-luokkaa ja Miele-brändin tunnettua laatua.3. Siemens iQ500 SN258W06TE

• Ominaisuudet: VarioSpeed Plus, Zeolith-kuivaus, Home Connect

• Hinta: Noin 850–1000 €

• Hyödyt: Nopea pesuohjelma, erinomainen energiatehokkuus, älykäs ohjaus


Siemens iQ500 SN258W06TE on innovatiivinen astianpesukone, joka tarjoaa erinomaisen yhdistelmän suorituskykyä ja mukavuutta.

Sen VarioSpeed Plus -ominaisuus mahdollistaa jopa kolme kertaa nopeamman pesu- ja kuivausajan ilman, että pesutuloksesta tingitään.

Zeolith-kuivausteknologia takaa loistavat kuivaustulokset energiatehokkaasti, ja Home Connect -sovelluksen ansiosta voit hallita astianpesukonettasi missä ja milloin tahansa.

Tämän mallin hinta on noin 850–1000 euroa.


4. Electrolux ComfortLift ESF7730ROX

• Ominaisuudet: ComfortLift-alakori, AirDry-teknologia, GlassCare-järjestelmä

• Hinta: Noin 700–850 €

• Hyödyt: Ergonominen lastaus, tehokas kuivaus, erityisesti lasiastioiden huomioonottava pesu


Electrolux ComfortLift ESF7730ROX erottuu ainutlaatuisella ComfortLift-ominaisuudellaan, joka nostaa alakoria ergonomisesti, vähentäen kumartelun tarvetta astioiden lastaamisessa ja purkamisessa.

AirDry-teknologia avaa koneen luukun automaattisesti pesuohjelman loppuvaiheessa, mikä parantaa kuivaustehokkuutta luonnollisen ilmavirran avulla.

GlassCare-järjestelmä suojaa herkkiä lasiastioita, varmistaen, että ne pysyvät kirkkaina ja säröilemättä. Tämän mallin hinta on suunnilleen 700–850 euroa.


5. AEG FFB53600ZW

• Ominaisuudet: SatelliteClean, AirDry-teknologia, viiden vuoden takuu

• Hinta: Noin 600–750 €

• Hyödyt: Tehokas suutinteknologia, automaattinen ovien avaus kuivauksen lopussa


AEG FFB53600ZW tarjoaa huipputeknologian yhdistettynä käytännöllisyyteen.

SatelliteClean-suutinteknologia varmistaa kolme kertaa paremman peiton pesussa, puhdistaen kaikki astiat kulmasta kulmaan.

AirDry-teknologia automatisoi luukun avaamisen kuivausvaiheen lopussa, mikä parantaa kuivaustuloksia ja vähentää energiankulutusta. Lisäksi viiden vuoden takuu tarjoaa mielenrauhaa laitteen kestävyydestä.

AEG FFB53600ZW:n hinta on noin 600–750 euroa, mikä tekee siitä houkuttelevan vaihtoehdon monille kotitalouksille.


6. Whirlpool WFC 3C26 P

• Ominaisuudet: 6th Sense -teknologia, PowerClean Pro, modulaariset korit

• Hinta: Noin 500–650 €

• Hyödyt: Energiatehokas, adaptiiviset ohjelmat likaisuuden mukaan, tehokas ruoantähteiden poisto


Whirlpool WFC 3C26 P on varustettu 6th Sense -teknologialla, joka optimoi pesuohjelman keston ja vedenkulutuksen astioiden likaisuuden mukaan, tarjoten näin räätälöityä tehokkuutta.PowerClean Pro -järjestelmän ansiosta voimakkaat vesisuihkut puhdistavat tehokkaasti myös erittäin likaiset astiat ilman esipesua.

Sen modulaariset korit ja lisätilat tarjoavat joustavuutta suurempien astioiden ja kattiloiden sijoittelussa.

Hinnaltaan tämä malli on kohtuullinen, noin 500–650 euroa, tarjoten vankkaa vastinetta rahalle sekä luotettavuutta ja mukautuvuutta.


7. LG QuadWash DF222FW

• Ominaisuudet: QuadWash-suihkut, EasyRack Plus -korijärjestelmä, SmartThinQ-älyominaisuudet

• Hinta: Noin 650–800 €

• Hyödyt: Kattava puhdistus joka kulmasta, säädettävät korit, etäohjaus


LG QuadWash DF222FW erottuu QuadWash-suihkujärjestelmällään, joka varmistaa poikkeuksellisen puhtaat astiat neljän suihkuvarren ansiosta, jotka liikkuvat monisuuntaisesti.

EasyRack Plus -korijärjestelmä mahdollistaa korkeuden säätämisen, tarjoten lisätilaa suurille astioille ja joustavuutta erikokoisten astioiden pesemiseen.

SmartThinQ-teknologian avulla voit yhdistää astianpesukoneen älypuhelimeesi, mikä mahdollistaa pesuohjelmien etävalinnan ja tilan seurannan.

Tämän mallin hinta, noin 650–800 euroa, heijastaa sen innovatiivisia ominaisuuksia ja käyttömukavuutta.


8. Samsung DW60M9550BB/EE

• Ominaisuudet: WaterWall-teknologia, AutoRelease-kuivaus, puoliautomaattinen alakori

• Hinta: Noin 700–850 €

• Hyödyt: Tarkka ja voimakas puhdistus, parannettu kuivaus, helppo lastaus


Samsung DW60M9550BB/EE tuo keittiöösi WaterWall-teknologian, joka tarjoaa vallankumouksellisen puhdistustehon virtaavan vesisuihkun avulla, joka puhdistaa astiat perusteellisesti kulmasta kulmaan.

AutoRelease-kuivaus avaa luukun automaattisesti pesun lopussa, mikä mahdollistaa tehokkaamman kuivauksen.

Puoliautomaattinen alakori helpottaa suurten astioiden lastausta ja purkua. Hintaluokassa 700–850 euroa tämä malli tarjoaa edistyksellistä teknologiaa ja suunnittelua niille, jotka etsivät astianpesukoneelta sekä tehokkuutta että tyylikkyyttä.9. Beko DFN28422X

• Ominaisuudet: SteamGloss, Fast+ -toiminto, AutoProgramme

• Hinta: Noin 400–550 €

• Hyödyt: Kiiltävät astiat höyrytoiminnon ansiosta, nopea pesu, käyttäjäystävällinen automaattiohjelma


Beko DFN28422X on suunniteltu käyttäjäystävällisyyttä silmällä pitäen, ja se sisältää SteamGloss-toiminnon, joka käyttää höyryä astioiden kiillottamiseen pesun lopussa, jättäen lasiastiat erityisen kirkkaiksi.

Fast+-toiminto lyhentää pesuaikaa jopa 70 %, mikä on ihanteellista, kun tarvitset nopeasti puhdasta astiastoa.AutoProgramme säätää pesuohjelman automaattisesti astioiden likaisuuden mukaan, varmistaen optimaalisen pesutuloksen. Hinnaltaan noin 400–550 euroa, tämä malli tarjoaa hyvän yhdistelmän tehokkuutta, mukavuutta ja edullisuutta.


10. Zanussi ZDF26020XA

• Ominaisuudet: AirDry-teknologia, Quick Wash -ohjelma, viivästetty käynnistys

• Hinta: Noin 350–500 €

• Hyödyt: Tehokas kuivaus automaattisella oven avauksella, nopea pesuohjelma pienille kuormille, joustavuus aloitusajassa


Zanussi ZDF26020XA on suunniteltu tehokkuutta ja helppokäyttöisyyttä ajatellen.

Sen AirDry-teknologia avaa luukun automaattisesti pesun lopussa, mikä mahdollistaa luonnollisen ilmanvaihdon ja tehokkaan kuivauksen.

Quick Wash -ohjelma on täydellinen ratkaisu, kun tarvitset puhdasta astiastoa nopeasti, ja viivästetty käynnistys mahdollistaa pesun ajoittamisen haluamallesi ajankohdalle.

Edullisessa hintaluokassa, noin 350–500 euroa, tämä astianpesukone on erinomainen valinta budjettitietoisille kotitalouksille, jotka arvostavat laatua ja suorituskykyä.


Jokainen näistä astianpesukoneista on suunniteltu vastaamaan erilaisiin kotitalouksien tarpeisiin, olipa kyseessä sitten tilan tehokas käyttö, älykäs teknologia, nopeus, hiljaisuus tai erinomainen pesutulos.

Valitsemalla yhden näistä malleista voit nauttia moderneista mukavuuksista, jotka tekevät päivittäisestä astianpesusta vaivatonta ja tehokasta.


Vertailutaulukko: Top 10 AstianpesukonettaKun hinta ei ole este ja etsitään markkinoiden parhaita astianpesukoneita, joissa yhdistyvät innovatiiviset ominaisuudet, erinomainen suorituskyky ja huippuluokan muotoilu, seuraavat kolme mallia erottuvat edukseen:
1. Miele G 7100 SCU

Miele G 7100 SCU astianpesukone on suunniteltu vaativimpaankin makuun, tarjoten vertaansa vailla olevaa laatua ja kestävyyttä.

Sen 3D MultiFlex-tarjotin tarjoaa maksimaalista joustavuutta astioiden sijoittelussa, ja QuickPowerWash-ohjelma puhdistaa ja kuivaa astiat tehokkaasti vain 58 minuutissa. EcoTech-lämpövarasto minimoi energiankulutuksen samalla kun se varmistaa optimaalisen pesulämpötilan. Hinta-arvio 1000–1200 euroa heijastaa tämän premium-luokan laitteen tarjoamaa laatua ja suorituskykyä.


2. Bosch Serie 6 SMS68MW05E

Bosch Serie 6 SMS68MW05E on huippuluokan astianpesukone, joka yhdistää elegantin muotoilun ja edistyksellisen teknologian.

Zeolith®-kuivausteknologia kuivaa astiat energiatehokkaasti ja hellävaraisesti, ja VarioFlex-korijärjestelmä tarjoaa erinomaista joustavuutta astioiden lastauksessa.

Home Connect -ominaisuuden ansiosta voit hallita ja seurata astianpesukonettasi mistä tahansa älypuhelimen kautta. Tämän mallin hintaluokka, 800–950 euroa, on perusteltu sen tarjoamilla innovatiivisilla ratkaisuilla ja luotettavuudella.


3. Siemens iQ500 SN258W06TE

Siemens iQ500 SN258W06TE edustaa modernia astianpesuteknologiaa, tarjoten huipputason ominaisuuksia ja käyttömukavuutta.

Sen Zeolith-kuivausteknologia takaa loistavat kuivaustulokset käyttäen luonnon mineraaleja, ja VarioSpeed Plus -toiminto mahdollistaa pesu- ja kuivausajan lyhentämisen ilman kompromisseja pesutuloksessa. Home Connect -sovelluksen avulla astianpesukoneen hallinta on vaivatonta.

Hinta-arvio 850–1000 euroa on osoitus tämän astianpesukoneen edistyneistä toiminnoista ja suunnittelusta.


Kun etsitään hyvää ja edullista astianpesukonetta, on tärkeää löytää tasapaino kustannusten, suorituskyvyn ja kestävyyden välillä.

Tässä kolme vaihtoehtoa, jotka tarjoavat parhaan vastineen rahalle, ottaen huomioon niiden ominaisuudet, käyttäjäarvostelut ja hinta:


1. Beko DFN28422X

Beko DFN28422X on erinomainen valinta, jos etsit edullista astianpesukonetta, joka ei tingi pesutehosta. SteamGloss-toiminto lisää kiiltoa lasiastioihin, ja Fast+-toiminto lyhentää pesuaikaa merkittävästi, mikä on ihanteellista kiireisille kotitalouksille. AutoProgramme säätää pesuohjelman automaattisesti astioiden likaisuuden mukaan, varmistaen optimaalisen pesutuloksen. Tämän mallin hinta, noin 400–550 euroa, tekee siitä erittäin houkuttelevan vaihtoehdon budjettitietoisille kuluttajille.


2. Zanussi ZDF26020XA

Zanussi ZDF26020XA tarjoaa hyvää perussuorituskykyä kohtuulliseen hintaan. Sen AirDry-teknologia avaa luukun automaattisesti pesun lopussa, mikä mahdollistaa tehokkaamman kuivauksen. Quick Wash -ohjelma on täydellinen, kun tarvitset puhdasta astiastoa nopeasti. Viivästetty käynnistys mahdollistaa pesun ajoittamisen haluamallesi ajankohdalle, lisäten käyttömukavuutta. Hintaluokassa noin 350–500 euroa tämä astianpesukone on erinomainen valinta budjettitietoisille kotitalouksille.


3. Whirlpool WFC 3C26 P

Whirlpool WFC 3C26 P tuo 6th Sense -teknologian, joka optimoi pesuohjelman keston ja vedenkulutuksen astioiden likaisuuden mukaan. PowerClean Pro -järjestelmä puhdistaa tehokkaasti myös erittäin likaiset astiat ilman esipesua. Tämän mallin hinta, noin 500–650 euroa, tekee siitä hyvän vaihtoehdon niille, jotka etsivät edullista, mutta tehokasta astianpesukonetta.
Nämä kolme mallia tarjoavat hyvän yhdistelmän hintaa, suorituskykyä ja luotettavuutta, sopien erinomaisesti kotitalouksille, jotka arvostavat sekä taloudellisuutta että pesutehoa. On kuitenkin suositeltavaa tarkistaa aina viimeisimmät hinnat ja tarjoukset, sillä ne voivat vaihdella myyjän ja ajankohdan mukaan.


Ostajan Opas:

Astianpesukoneen Valinta

Tärkeimmät Ominaisuudet

  • Energiatehokkuus: Energialuokka kertoo laitteen energiatehokkuudesta. A+++ on kaikkein energiatehokkain, kun taas A+ on vähemmän tehokas. Energiatehokas kone säästää pitkällä aikavälillä sekä ympäristöä että rahaa.

  • Älyominaisuudet: Nykyaikaiset astianpesukoneet tarjoavat älyominaisuuksia, kuten etäohjausta ja -valvontaa mobiilisovelluksen kautta. Mieti, kuinka tärkeitä nämä ominaisuudet ovat sinulle ja kotisi älyjärjestelmälle.

  • Melutaso: Astianpesukoneen melutaso mitataan desibeleissä (dB). Hiljaisempi kone on erityisen tärkeä avoimissa tilasuunnitelmissa tai pienissä asunnoissa.

  • Kapasiteetti: Kapasiteetti ilmoitetaan yleensä kattausastioiden määränä. Arvioi perheesi koko ja astianpesutarpeet valitaksesi oikean kapasiteetin.

  • Hinta: Budjetti on tärkeä harkintatekijä. Vertaile eri mallien hintoja ja ominaisuuksia varmistaaksesi, että saat parhaan mahdollisen vastineen rahallesi.Lisävinkkejä

  • Mitat: Varmista, että uusi astianpesukoneesi sopii olemassa olevaan tilaan keittiössäsi.

  • Arvostelut ja suositukset: Lue käyttäjäarvosteluja ja suosituksia saadaksesi käsityksen koneiden todellisesta suorituskyvystä ja kestävyydestä.

  • Takuu ja huolto: Tarkista laitteen takuu ja saatavilla olevat huoltopalvelut. Pidempi takuuaika ja helposti saatavilla oleva huolto voivat tarjota lisäarvoa ja mielenrauhaa.


UKK

K: Kuinka kauan astianpesukone yleensä kestää?

V: Astianpesukoneen keskimääräinen käyttöikä on noin 10 vuotta, mutta se voi vaihdella käytön määrän ja laitteen laadun mukaan.


K: Voiko astianpesukoneen asentaa itse?

V: Monet voivat asentaa astianpesukoneen itse, jos heillä on perustiedot putkitöistä ja sähköasennuksista.

Monimutkaisemmissa asennuksissa tai epävarmuustilanteissa on kuitenkin suositeltavaa kääntyä ammattilaisen puoleen.


K: Kuinka usein astianpesukonetta tulisi puhdistaa?

V: Astianpesukone tulisi puhdistaa säännöllisesti, vähintään kerran kuussa, poistaaksesi ruoantähteet ja kalkkisaostumat, jotka voivat kerääntyä koneen sisäosiin.


K: Voiko kaikki astiat pestä astianpesukoneessa?

V: Ei, tietyt materiaalit, kuten puu, ohut lasi, käsintehty keramiikka ja tietyt muovit, eivät kestä astianpesukoneen korkeita lämpötiloja ja voimakkaita pesuaineita. Tarkista aina astioiden pesuohjeet.70 katselukertaa0 kommenttia

Comentários


bottom of page