top of page

Saako pyykinpesukoneen asentaa itse? Pyykinpesukoneen asennus

Päivitetty: 17. maalisk.Pyykinpesukoneen asennus tulee sijaita lähellä vesi- ja viemäriliitäntöjä sekä pistorasiaa. Lisäksi alustan on oltava tasainen ja tarpeeksi vahva tukemaan koneen painoa, erityisesti täydessä lastissa.

VASTAUS: Suositeltavaa on pelata varman päälle ja pyytää putkimiestä asentamaan pesukone.

Näin varmistat, että jos pesukoneen kanssa tulee ongelmia, jotka johtuvat virheellisestä asennuksesta – vastuu on asentajalla, ei sinulla.

Joissain taloyhtiöissä vaaditaan, että pesukoneen asentaa ammattilainen.

Tarkista asia isännöitsijältäsi.Tavallisesti kylpyhuoneissa on kyllä valmiina viemäri- ja vesijohtoliitäntä, jolloin pesukoneen saa asentaa myös itse. Jos olet asennuspuuhissa ensimmäistä kertaa, pyydä avuksi sukulainen tai kaveri, joka on asentanut pesukoneita ennenkin.


Johdanto

Kun kotiin saapuu uusi pyykinpesukone, sen asentamisen odotetaan olevan jännittävän uuden laitteen käyttöönoton alkusoitto.

Monille meistä tämä prosessi voi kuitenkin muodostua yllättävän monimutkaiseksi ja aikaa vieväksi.

Ei ole harvinaista, että asennusprojekti keskeytyy puutteellisen osaamisen tai sopivien työkalujen puutteen vuoksi. Onko siis ihme, että monet meistä miettivät, olisiko asennuksen jättäminen ammattilaisten huoleksi järkevämpää?


Pyykinpesukoneen asennuspalvelumme on suunniteltu juuri tällaisia tilanteita varten. Tavoitteenamme on tarjota nopeaa, ammattitaitoista palvelua, joka mahdollistaa uuden pesukoneesi käyttöönoton vaivattomasti ja tehokkaasti.

Tässä artikkelissa käymme läpi, miksi pesukoneen asennus voi olla monimutkaista, mitä asennuspalvelumme sisältää, ja annamme ohjeet niille, jotka haluavat ottaa asennusprojektin omiin käsiinsä.Pyykinpesukoneen asennus haasteet

Pesukoneen asennus vaikuttaa ensisilmäyksellä yksinkertaiselta tehtävältä: liitä vain laite vesi- ja sähköverkkoihin, aseta se paikoilleen, ja olet valmis.

Todellisuudessa prosessi sisältää useita tärkeitä vaiheita, jotka vaativat huolellisuutta ja tiettyä teknistä osaamista:


 1. Sijainnin valinta: Pesukoneen tulee sijaita lähellä vesi- ja viemäriliitäntöjä sekä pistorasiaa. Lisäksi alustan on oltava tasainen ja tarpeeksi vahva tukemaan koneen painoa, erityisesti täydessä lastissa.

 2. Vesi- ja sähköliitännät: 


 1. Vesiliitännät on tehtävä huolellisesti vuotojen välttämiseksi. Sähköliitännöissä on varmistettava, että pesukone kytketään oikeanlaiseen pistorasiaan, jotta sähköturvallisuus säilyy.

 2. Tasapainotus: Pesukoneen tulee olla täysin vaakasuorassa, jotta se toimii oikein ja välttää liiallisen tärinän, joka voi aiheuttaa vahinkoa sekä koneelle että lattialle.

 3. Poistoputken asennus: Poistoputken oikea asennus on kriittistä veden oikeanlaiseen poistoon. Väärin asennettu poistoputki voi johtaa vuotoihin ja tulviin.

Näiden haasteiden vuoksi monille kuluttajille ammattilaisen suorittama asennus on huolettomin ja turvallisin vaihtoehto. Seuraavassa osassa käsittelemme, miksi ammattilaisen valitseminen pesukoneen asennukseen on viisas päätös.


Pyykinpesukoneen asennusvaiheetJos päätät asentaa pyykinpesukoneen itse, seuraa näitä vaiheita varmistaaksesi turvallisen ja onnistuneen asennuksen:

 1. Valmistele asennuspaikka:

 • Varmista, että asennuspaikka on tasainen, lähellä vesi- ja viemäriliitäntöjä sekä pistorasiaa.

 • Tarkista, että tila on riittävän suuri pesukoneelle ja että lattia kestää koneen painon.

 1. Irrota kuljetustuet:

 • Poista kaikki kuljetustuet ja muut pakkausmateriaalit, jotka suojaavat konetta kuljetuksen aikana.

 1. Liitä vesiletkut:

 • Kytke kylmän veden letku vesihanaan ja varmista, että liitokset ovat tiukat ja vuotamattomat.

 • Jos koneessasi on kuuman veden liitäntä, toista sama kuuman veden hanalle.

 1. Asenna poistoputki:

 • Kiinnitä poistoputki viemäriliitäntään tai lattiakaivoon, varmistaen, että se on turvallisesti paikoillaan eikä pääse irtoamaan käytön aikana.
 1. Kytke sähkö:

 • Liitä pesukone pistorasiaan. Varmista, että käytät maadoitettua pistorasiaa ja että johdot eivät jää puristuksiin tai vedetyiksi liian tiukalle.

 1. Tasapainota kone:

 • Säädä koneen jalkoja tarvittaessa, kunnes kone on täysin vaakasuorassa. Käytä vesivaa'aa varmistaaksesi, että kone ei tärise tai liiku käytön aikana.

 1. Tee koepyöräytys:

 • Suorita pesukoneella tyhjä pesuohjelma tarkistaaksesi, että kaikki liitännät toimivat oikein ja että kone ei vuoda.

Huomioi, että vaikka itse asennus voi säästää asennuspalvelun kustannukset, mahdolliset virheet asennuksessa voivat johtaa suurempiin ongelmiin ja kustannuksiin myöhemmin. Jos missään vaiheessa tunnet olosi epävarmaksi, suosittelemme kääntymään ammattilaisen puoleen.


Miksi valita ammattilainen pesukoneen asennukseen?

Pyykinpesukoneen asennus vaatii enemmän kuin vain koneen fyysistä sijoittamista; se edellyttää teknistä osaamista, tarkkuutta ja ymmärrystä laitteen toiminnasta. Tässä muutamia syitä, miksi ammattilaisen käyttö on hyvä idea: • Turvallisuus: Ammattilaiset tuntevat sähkö- ja vesiturvallisuusstandardit, mikä minimoi onnettomuuksien ja vahinkojen riskin.

 • Oikeat työkalut: Ammattilaisilla on käytössään oikeat työkalut ja laitteet, jotka takaavat asennuksen sujuvuuden ja laadun.

 • Kokemus: Kokeneet asentajat ovat kohdanneet ja ratkaisseet monenlaisia asennushaasteita, mikä tarkoittaa, että he pystyvät käsittelemään odottamattomiakin tilanteita tehokkaasti.

 • Takuu: Usein asennuspalvelut sisältävät työlle takuun, mikä antaa mielenrauhaa tietäen, että mahdolliset ongelmat korjataan ilman lisäkustannuksia.

Vaikka ammattilaisen palkkaaminen on usein järkevintä, ymmärrämme, että jotkut asiakkaat haluavat ottaa asennusprojektin omiin käsiinsä.

Seuraavaksi annamme yksityiskohtaiset ohjeet pyykinpesukoneen asennukseen.


KYSYMYS: Jos pesukone ei mahdu kylpyhuoneeseen, voiko se olla keittiössä tai eteisessä?

VASTAUS: Jos keittiössäsi on liitäntäpaikka astianpesukoneelle, myös pyykinpesukoneen voi sijoittaa keittiöön – koneet vaativat samanlaisia liitoksia.

Keittiössä pesukoneen alle pitää laittaa muovinen turva-allas.

Niitä myydään muutamalla kymmenellä eurolla tavarataloissa, rautakaupoissa ja kodinkoneliikkeissä.Jos astianpesukone on jo paikoillaan, putkiin täytyy tehdä pieniä muutoksia, jotta myös pesukone saadaan liitettyä putkistoon.

Jätä tällöin asennustyö putkimiehen hoidettavaksi.

Asuntosi eteisessä tuskin on pesukoneen liitäntäpaikkaa, ja sellaisen rakentaminen vaatisi

asuntoon isoa remonttia, joten pesukoneen sijoittaminen eteiseen tuskin onnistuu.


KYSYMYS: Minne pesukoneen poistoletku pitää sijoittaa?

VASTAUS: Poistoletku pitää asentaa kiinteästi siihen tarkoitettuun viemäriliitokseen, mutta jos sellaista ei ole, poistoveden voi ohjata pönttöön, lavuaarin tai lattiakaivoon.

Tärkeintä on, että letku pysyy paikallaan, eikä roiski vettä vaikkapa lattialle. Poistoletkua ei saa jättää roikkumaan vapaasti, vaan se pitää kiinnittää paikoilleen niin, ettei se pääse irtoamaan.


Usein kysytyt kysymykset DIY-pyykinpesukoneen asennuksesta

Q: Tarvitsenko erityisiä työkaluja pyykinpesukoneen asentamiseen?A: Useimpien pyykinpesukoneiden asentamiseen tarvitset vain perustyökalut, kuten ruuvimeisselin, jakoavaimen ja mahdollisesti vesivaa'an. Tarkista laitteen mukana tulevista ohjeista, jos erikoistyökaluja tarvitaan.


Q: Miten varmistan, että pyykinpesukone on tasapainossa?

A: Kun olet asettanut pesukoneen paikoilleen, käytä vesivaa'aa varmistaaksesi, että kone on täysin vaakasuorassa. Säädä tarvittaessa koneen jalkoja, kunnes saat laitteen tasapainoon. Tarkista tasapaino kaikilta sivuilta.


Q: Voinko asentaa pyykinpesukoneen mihin tahansa huoneeseen?

A: Pesukoneen asennuspaikan tulisi olla lähellä vesi- ja viemäriliitäntöjä sekä pistorasiaa. Lisäksi alustan on oltava tasainen ja tukeva. Varmista, että valitsemasi huone täyttää nämä vaatimukset ja että siellä on riittävä ilmanvaihto.


Q: Mitä teen, jos vesiliitännät vuotavat asennuksen jälkeen?A: Tarkista ensin, että kaikki liittimet on kiristetty kunnolla ja että tiivisteet ovat paikoillaan ja ehjät. Jos vuoto jatkuu, saattaa olla tarpeen vaihtaa vialliset osat tai tiivisteet. Tarvittaessa ota yhteyttä asiantuntijaan.


Q: Onko kuumavesiliitäntä pakollinen?

A: Monet nykyaikaiset pyykinpesukoneet on suunniteltu käyttämään vain kylmää vettä ja lämmittävät veden tarvittaessa itse. Tarkista laitteen käyttöohjeet, tarvitseeko koneesi kuumavesiliitännän.


Q: Kuinka voin varmistaa, että poistoputki on asennettu oikein?

A: Varmista, että poistoputki on kiinnitetty tiukasti sekä pesukoneeseen että viemäriin. Poistoputken tulisi olla sopivan pituinen, eikä siinä saa olla taitoksia, jotka estävät veden virtauksen. Noudata laitteen mukana tulevia ohjeita poistoputken asennukseen.


Q: Miten toimin, jos pesukone ei käynnisty asennuksen jälkeen?A: Tarkista ensin, että pesukone on kytketty pistorasiaan ja että virta on päällä. Tarkista myös, ettei kotisi pääsulake ole lauennut. Jos kone ei silti käynnisty, tarkista käyttöohjeista mahdolliset vianetsintäohjeet tai ota yhteyttä valmistajan asiakaspalveluun.


Q: Voiko pesukoneen asentaa itse, jos kotona on lapsia tai lemmikkejä?

A: Voit asentaa pesukoneen itse kotona, mutta varmista, että asennusalue on turvallinen ja että lapsia ja lemmikkejä pidetään loitolla asennuksen aikana. Tarkista myös, että pesukoneessa on lapsilukko tai muut turvaominaisuudet, jos niitä tarvitaan.


Jos et halua vastata asennuksesta itse, Kodinkonemestari voi tehdä sen puolestasi. Jos haluat meidän auttavan sinua asennuksessa, Kodinkonemestari voi:


 • Purkaa ja poistaa vanhan pesukoneesi

 • Poistaa kaikki pakkausmateriaalit

 • Sijoittaa pesukoneen haluttuun paikkaan

 • Liittää sen vesijohto- ja viemäriverkkoon

 • Tiivistää vesiliitännät

 • Kytkeä sen olemassa oleviin virranlähteisiin

 • Suorittaa toimintatestit ja hävittää pakkausmateriaalit


Yhteenveto ja jehotus toimintaan

Pyykinpesukoneen asentaminen on tärkeä askel kohti sujuvampaa arkea ja puhtaampia vaatteita.


Olipa valintasi sitten ammattilaisen suorittama asennuspalvelu tai itse asentaminen, oikea valmistelu ja huolellisuus ovat avainasemassa.

Ammattilaisen valitseminen takaa turvallisuuden, tehokkuuden ja mielenrauhan, kun taas DIY-reitti tarjoaa henkilökohtaista tyydytystä ja mahdollisuuden oppia uutta.


Jos päätät jättää asennuksen ammattilaisten huoleksi, palvelumme tarjoaa kattavan paketin, joka kattaa kaikki tarvittavat asennustoimet alkaen vanhan laitteen irrottamisesta aina uuden laitteen toiminnan testaamiseen.Tavoitteenamme on tehdä prosessista mahdollisimman sujuva ja vaivaton sinulle.


Toisaalta, jos olet valmis ottamaan haasteen vastaan ja asentamaan pyykinpesukoneen itse, muista noudattaa laitteen mukana tulevia ohjeita tarkasti, käyttää oikeita työkaluja ja toimia turvallisuusohjeiden mukaisesti.

Lisäkysymyksiin löydät vastauksia UKK-osiossamme, ja olemme aina valmiita tarjoamaan tukea, jos kohtaat ongelmia.


Muistathan, että olipa valintasi mikä tahansa, oikea asennus on avainasemassa laitteen pitkäikäisyyden ja suorituskyvyn kannalta. Älä epäröi pyytää apua, jos tarvitset sitä - olipa kyseessä sitten ammattilainen tai yksinkertaisesti lisätiedon hankkiminen.


Ota rohkeasti yhteyttä, jos haluat lisätietoja palveluistamme tai tarvitset apua pyykinpesukoneen asentamisessa.

Olemme täällä auttaaksemme sinua saamaan parhaan mahdollisen kokemuksen uudesta laitteestasi!
Asennamme:

Pyykinpesukoneen asennus

Astianpesukoneen asennus

Lieden asennus

Uunin asennus

Keittotason asennus

Television asennus

Tarjoamme myös kokoamis- ja asennuspalveluita erilaisiin tarpeisiin, pienempien huonekalujen kokoamisesta suurempiin keittiön tai kylpyhuoneen asennuksiin.


Kaappien kokoaminen

Verhojen asentaminen

Kalusteiden purkaminenTiskikoneen asennus

pesukoneen asennus

Avainsanat:


Pyykinpesukoneen asennus

Pesukoneen DIY-asennus

Tee se itse

Ammattimainen pyykinpesukoneen asennus

Pyykinpesukoneen asennuspalvelu

Pyykinpesukoneen asentaminen itse

Pesukoneen asennusohjeet

Pesukoneen liitännät

Pesukoneen tasapainotus

Vanhan pesukoneen poisto

Pesukoneen asennusvinkit

Vesiliitännän asennus pesukoneelle

Pyykinpesukoneen poistoputken asennus

Pesukoneen sijoittaminen

Pyykinpesukoneen turvallisuus

Pesukoneen käyttöönotto

Pesukoneen kuljetustukien poisto

Pyykinpesukoneen testaus asennuksen jälkeen

Pyykinpesukoneen huolto ja ylläpito

Energiatehokkaan pyykinpesukoneen asennus

Vesivahinkojen ehkäisy pesukoneessa

2 331 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Commentaires


bottom of page